Project De Streekboer wil Friezen lokaal laten eten

‹ Terug naar overzicht

Project De Streekboer wil Friezen lokaal laten eten

Geplaatst op:

De Streekboer ontvangt van de provincie Friesland een subsidie van € 50.000 voor het project Korte Keten. Met dit project wil De Streekboer zoveel mogelijk Friezen aanzetten om over te stappen op een meer lokaal voedingspatroon. Het doel is dat eind 2021 80 procent van de Friezen gemakkelijk toegang heeft tot lokaal eten.

De Streekboer en een externe expert gaan een onlinecommunicatiesysteem opzetten. Daarnaast worden er externe partijen benaderd voor de offlinepromotie van streekproducten.

Lokaal voedsel onder de aandacht

Het project moet leiden tot een structuur waarbij lokaal voedsel systematischer onder de aandacht wordt gebracht bij de Friese consument. Ook wordt er een nieuwe tool gerealiseerd om via automatische mails klanten te informeren over antivoedselverspillingsacties. Ze krijgen tevens gerichter informatie toegestuurd, zoals gegevens over de boeren en niet over de producten.

De Streekboer

De Streekboer is een initiatief van de Friese ondernemers Janco Heida, Thijs Riem Vis en Sandra Ronde dat vier jaar geleden begon. Het wil boerengezinnen een bestaan geven uit ‘een gezond voedselsysteem dat voor iedereen gelijk is’. Door middel van een onlinebestelplatform en fysieke afhaalpunten in Noord-Nederland brengen zij streekproducten direct van boer naar consument. Op dit moment zijn er bijna zeventig Streekboeren in de regio’s Groningen, Leeuwarden, Sneek, Drachten en Heerenveen bij het platform aangesloten.

Meer informatie: provincie Friesland