SMK houdt hoorzitting over PlanetProof Zuivel

‹ Terug naar overzicht

SMK houdt hoorzitting over PlanetProof Zuivel

Geplaatst op:

SMK (Stichting Milieu Keur) organiseert op 4 oktober aanstaande een openbare hoorzitting over conceptcriteria voor melkproductie op het melkveebedrijf.

 

SMK PlanetProof Zuivel

Belangstellenden kunnen tijdens de hoorzitting hun inbreng geven voor deze conceptcriteria die naar een verder verduurzamen van de zuivelsector moeten leiden. De input van de openbare inspraakronde gaat mee in de vaststelling van het certificatieschema door het College van Deskundigen agro/food Dierlijk, verantwoordelijk voor certificatieschema’s voor duurzamere producten en diensten in dierlijke sectoren.

PlanetProof Zuivel

SMK heeft de criteria opgesteld voor het nieuwe certificatieschema voor duurzamere zuivel, bestemd voor het internationale keurmerk On the way to PlanetProof Zuivel. Zuivelproducten moeten voor dit keurmerk allereerst voldoen aan de criteria voor melkproductie op het melkveebedrijf. De hoorzitting gaat over deze criteria.

Voor de be- en verwerking van duurzamere melk wordt aangesloten op het bestaande certificatieschema voor On the way to PlanetProof voor bewerkte en verwerkte producten. De conceptcriteria voor zuivel bestaan uit algemene eisen binnen de thema’s melkkwaliteit, arbo en veiligheid, en weidegang. Daarnaast zijn er criteria uitgewerkt volgens drie thema’s: biodiversiteit, diergezondheid en dierenwelzijn, en klimaat. SMK zal naar verwachting later dit jaar de criteria voor zuivel onder het keurmerk On the way to PlanetProof publiceren.

Hoorzitting

De hoorzitting vindt plaats op 4 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in De Schakel in Nijkerk. Informatie en aanmelden voor 21 september via het antwoordformulier in de uitnodiging van SMK. Hierop kan men ook aangeven dat men alleen de conceptcriteria wil ontvangen. Deze worden een week voor de bijeenkomst verstuurd.

Meer lezen over de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie? Klik HIER voor een abonnement op ZuivelZicht.