Trouw Nutrition lanceert digitaal platform Liefde voor boeren

‹ Terug naar overzicht

Trouw Nutrition lanceert digitaal platform Liefde voor boeren

Geplaatst op:

Trouw Nutrition lanceert het digitale boerenplatform www.liefdevoorboeren.nl waar boeren in Nederland elkaar kunnen inspireren, ontmoeten en onderling tips uitwisselen. Bovendien biedt het platform actuele kennisartikelen over de rundvee-, pluimvee- en varkenssector. “We willen de relatie tussen boeren versterken. Door kennis en expertise te delen kunnen we gezamenlijk de slagkracht van de agrarische sector vergroten”, motiveert Gerjan van Alst, general manager Trouw Nutrition Benelux.

 

Het boerenplatform stimuleert het delen van tips met een taartactie. “Boeren zijn geweldig innovatief”, aldus Van Alst. “Ze bedenken dagelijks nieuwe slimmigheden om het werk efficiënter én leuker te maken. Waarom zou je al die tips op het eigen boerenerf houden, als je er collega-boeren mee kunt helpen? Daarom hebben we een ludieke taartactie bedacht: iedereen die een tip deelt op social media met de hashtag #elketipeentaartwaard, ontvangt een heerlijke slagroomtaart. Enige voorwaarde is dat de tip betrekking heeft op het boerenleven.”

“In september introduceren we de Boerengift: een financiële bijdrage van € 1.500 die boeren namens hun bedrijf mogen weggeven aan een lokaal goed doel naar keuze. Trouw Nutrition betaalt, maar de boer bepaalt! Een mooie manier om als agrariër een steentje bij te dragen aan de samenleving.”

Boerenlunches

In het najaar staan er ook boerenlunches op de agenda. “We willen boeren graag met elkaar in contact brengen”, zegt Van Alst. “Niet alleen online, maar ook zeker op het boerenerf. Daarom gaan we door het hele land boerenlunches organiseren. Want wat is er nu waardevoller om aan tafel ideeën uit te wisselen en elkaars netwerk te versterken? Of kijk naar nieuwe wetgeving: welke maatregelen heeft je collega genomen? Van andermans ervaringen word je als ondernemer wijzer. Zonder samenwerken geen toekomst.”

Meer informatie: www.liefdevoorboeren.nl

Meer vaknieuws over de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie? Klik HIER voor een abonnement op ZuivelZicht!