Verduurzamen bedrijf: FrieslandCampina helpt leden

‹ Terug naar overzicht

Verduurzamen bedrijf: FrieslandCampina helpt leden

Geplaatst op:

FrieslandCampina gaat haar leden-melkveehouders met het programma ‘Winnen met Klimaat & Natuur’ helpen met het verder verduurzamen van hun bedrijf. 

Winnen met Klimaat & Natuur geeft melkveehouders via workshops praktische steun bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. In deze workshops onderzoeken de deelnemers welke maatregelen voor klimaat en natuur bij hun type melkveebedrijf passen. 

Verduurzamen: maatregelen doorrekenen

De melkveehouders kijken naar onder andere het besparen en opwekken van energie, het optimaliseren van kringlopen en het bijdragen aan een grotere biodiversiteit door goede zorg voor natuur op en rond het melkveebedrijf. De deelnemers gebruiken tijdens die bijeenkomsten een nieuwe digitale tool waarmee het effect van duurzaamheidsmaatregelen kan worden doorgerekend voor het eigen melkveebedrijf.

Melkveehouders kunnen vrijwillig deelnemen aan het nieuwe programma. De workshops worden in samenwerking met agrarische adviesbureaus en sectorpartijen georganiseerd.

Winnen met Klimaat & Natuur is vervolg van studiegroepen 

Er zullen dit jaar en volgend jaar zo’n 4.000 melkveebedrijven deelnemen aan Winnen met Klimaat & Natuur, zo wordt verwacht. Het programma is een vervolg van de studiegroepen over klimaat, kringlopen en natuur die FrieslandCampina opzette. Hieraan namen meer dan 850 leden deel.

Foqus Planet 

Ook het kwaliteits- en duurzaamheidsprogramma Foqus Planet van FrieslandCampina meet de voortgang op het gebied van duurzaamheid op het boerenerf en stimuleert deze met een beloning. Het programma Winnen met Klimaat & Natuur ondersteunt melkveehouders hierbij.