Achtergrond

Achtergrond

Markt

Franse bio-sector lijdt onder verwarring consument

De biologische landbouw in Frankrijk zit in een dip. De Fransen kopen het laatste jaar minder biologische producten. Oorzaken zijn onder meer de inflatie en…
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

Analyse- en inspectiebedrijf groeit in krimpende markt

Hoewel de veestapel en de melkproductie in Nederland al jaren niet meer groeien en het aantal melkveehouders afneemt, blijft kwaliteitsonderzoeker en -dienstverlener Qlip groeien. Met…
Lees meer
Achtergrond

Visie

Hoogleraar onderzoekt impact melkeiwit op immuunsysteem

Kasper Hettinga is onlangs benoemd tot hoogleraar Zuivelverwerking en functionaliteit. Hij gespecialiseerd in eiwitvertering en de effecten daarvan op het immuunsysteem en doet onderzoek naar…
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

Groeien in mozzarella door kennis en inspiratie te delen

Veel mozzarella gaat op de pizza, maar de kaas blijkt ook gewild in de Aziatische ‘fusion kitchen’ en street food. De markt blijft groeien en…
Lees meer
Achtergrond

Markt

Weiden wordt moeilijker, maar keten wil weidemelk behouden

Ook na 15 jaar blijft de levensmiddelenhandel waarde hechten aan het weidemelklogo. De actuele ontwikkelingen in de sector maken het echter soms lastiger voor boeren…
Lees meer
Achtergrond

Bedrijf

Royal A-ware bouwt verder met Spaanse mozzarella

Een uitbreiding van het portfolio en een nieuwe productieregio. Met een overname in Spanje bouwt Royal A-ware verder aan haar strategie. "Wij kijken naar sterke…
Lees meer