VkusVill begint boerenstadswinkel in Amsterdam

‹ Terug naar overzicht

VkusVill begint boerenstadswinkel in Amsterdam

Geplaatst op:

VkusVill, een Russische winkelformule met verse lokale producten, heeft onlangs haar eerste Nederlandse winkel geopend. 

De miniwinkel van 20 m2 aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam heeft een zuivelmeubel met daarin producten van onder meer zuivel- en kaasboerderij De Buitenhoeve. 

VkusVill wil groeien

De formule wil verder groeien buiten Rusland. In Nederland staat opening van meer van dergelijke kleinschalige boerenstadswinkels op de planning en in het najaar opent naar verwachting een vestiging in Parijs. 

Producten beoordelen

Van de producten komt 95 procent uit de buurt en is duurzaam. De winkelmedewerkers gooien liever nooit iets weg en de klant kan daarom soms een leeg schap tegenkomen. De klant heeft ook inspraak over het assortiment, zo luidt een van de andere zes beloften van VkusVill. In de app van de winkel kunnen producten met maximaal vijf sterren worden beoordeeld. Geeft de klant een product minder dan vier sterren, dan verdwijnt dat uit het assortiment. daarom

1.250 winkels in Rusland

VkusVill telt in Rusland 1.250 winkels waar verse lokale zuivel, groenten en fruit, brood te koop zijn. De formule maakt daarvoor afspraken met boeren in de nabije omgeving en wil hun producten via een winkel in de binnenstad direct naar de consument brengen.