Milcobel verhoogt melkprijs voor leveringen april

‹ Terug naar overzicht

Milcobel verhoogt melkprijs voor leveringen april

Geplaatst op:

Milcobel heeft de standaardmelkprijs voor de lopende leveringen voor april met 1 euro verhoogd, zo meldt de raad van bestuur. Met deze vierde prijsverhoging op rij ontvangen de leden nu een standaardprijs van 32 euro per 100 liter melk en stuurt de zuivelcoöperatie op koers in haar transformatietraject. Dat schrijft VILT, het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw, in een nieuwsbericht.

De nieuwe melkprijs correspondeert met een reëel uitbetaalde melkprijs van 34,56 euro per 100 liter voor een gestandaardiseerde levering. Met deze beslissing ligt de melkprijs ondertussen 5 euro per 100 liter melk hoger dan bij de jaarwisseling. In januari kondigde de zuivelcoöperatie al een melkprijsverhoging aan van 1,40 euro per 100 liter. Hier kwam in februari 0,50 euro bij en in maart nog eens 2,10 euro.

Toekomst Milcobel

Ceo Nils van Dam van Milcobel verwacht dat de standaardmelkprijs volgende maand opnieuw wordt verhoogd. “Vanaf 1 juli krijgen alle trouwe leden bovendien een getrouwheidspremie van 0,30 euro en in februari 2022 volgt de nabetaling van 0,35 euro.”

Nils van Dam werd vorig jaar mei benoemd als nieuwe ceo. Hij volgde Erik de Cock op die sinds half januari ceo ad interim was, nadat de samenwerking met Peter Koopmans in december 2019 was stopgezet. De oorzaak van het vertrek van Koopmans net voor kerst 2019 was de aanhoudende onvrede over de lage melkprijs.

Begin deze maand werd bekend dat Milcobel een nieuwe financiering ter hoogte van € 166 miljoen heeft afgesloten met een consortium van de vier banken Belfius, BNP Paribas, ING en KBC, zo bericht Global Capital.