Arla Denemarken vermeldt ‘vaak goed na’-datum

‹ Terug naar overzicht

Arla Denemarken vermeldt ‘vaak goed na’-datum

Geplaatst op:

De melkpakken van Arla in Denemarken vermelden nu naast de houdbaarheidsdatum om een ‘vaak goed na’-datum. Het doel van deze datumvermelding is het verspillen van melk te beperken door consumenten zelf te laten bepalen of de melk nog goed is. 

Arla begon met het invoeren van de ‘vaak goed na’-aanduiding in Denemarken eerder dit jaar, in Zweden kregen de verpakkingen in augustus vorig jaar de extra datum. In Denemarken wil Arla dit initiatief tegen voedselverspilling op 92 miljoen melkverpakkingen gaan vermelden.   

Meer producten volgen

De ‘vaak goed na’-datum moet de relatie van de Denen met duurzaamheid aangeven, zodat goede melk niet wordt weggespoeld. “Voedselverspilling is een enorme uitdaging in Deense huishoudens en een thema waar we bij Arla voortdurend aan werken”, aldus Jakob Knudsen, ceo bij Arla Denmark. “Nu gebruiken we de ervaringen van de nieuwe datumetikettering in Zweden om ook voedselverspilling in Denemarken te bestrijden. Meer Arlaproducten zullen naar verwachting dit jaar een andere datumetikettering krijgen.” 

Voedselverspilling halveren 

Met de wijziging van de datumaanduiding op de melkpakken wil Arla de voedselverspilling met de helft halveren. “We zijn op weg om dit doel te bereiken”, aldus Knudsen.