Arla Foods raakt cfo Natalie Knight kwijt aan Ahold Delhaize

‹ Terug naar overzicht

Arla Foods raakt cfo Natalie Knight kwijt aan Ahold Delhaize

Geplaatst op:

Natalie Knight, cfo bij Arla Foods, neemt per eind februari 2020 afscheid. Ze wordt executive vice president Finance bij Ahold Delhaize. 

Nathalie Knight Arla Foods

Natalie Knight

Knight kwam in januari 2016 in dienst bij de Deense coöperatie. Tijdens haar dienstverband als cfo heeft de onderneming haar balans versterkt door een sterke kasstroom en nettowerkkapitaal te leveren. Het zuivelconcern kon daardoor aanzienlijke investeringen financieren in het ontwikkelen van wereldwijde marktposities voor haar merken, Arla Foods Ingredients en omzetgroei in groeicategorieën. 

Sleutelrol in Calcium-programma Arla Foods

Knight heeft mede een sleutelrol gespeeld in opzet en uitvoering van het Calcium-programma van het zuivelbedrijf. Dit programma levert aanzienlijke besparingen op om het concurrentievermogen van de melkprijs van de onderneming te financieren en opnieuw in groei te investeren. 

Trots op resultaten

Ceo Peder Tuborgh: “Ik wil Natalie bedanken voor de bijdrage die ze heeft geleverd aan de voortgang van Arla in de afgelopen vier jaar en voor de steun die ze aan mij en mijn executive management team heeft gegeven.” 

Natalie Knight zegt: “Het was een voorrecht om cfo te zijn van een progressieve en sterke coöperatie als Arla. Ik ben trots op de resultaten die we de afgelopen vier jaar hebben bereikt, met name in ons vermogen om een ​​sterke wereldwijde merkgroei te blijven stimuleren, terwijl tegelijkertijd ons Calcium-transformatieprogramma wordt geïmplementeerd. Dit is een getuigenis van het vermogen van Arla-mensen, niet in het minst mijn eigen teams in Finance, Legal en IT. Ik wens de coöperatie en haar eigenaren veel succes voor de toekomst.”

Duurzame landbouw

Arla Foods is een internationaal zuivelbedrijf dat eigendom is van 9.900 boeren uit Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Arla Foods is een toonaangevende speler in de internationale zuivelarena met merken zoals Arla, Lurpak, Puck en Castello. Het bedrijf richt zich op het leveren van zuivelproducten uit duurzame landbouw en bedrijfsvoering en is ‘s werelds grootste producent van biologische zuivelproducten.