Arla verkoopt twee fabrieken aan Vache Bleue

‹ Terug naar overzicht

Arla verkoopt twee fabrieken aan Vache Bleue

Geplaatst op:

Arla verkoopt twee fabrieken aan Vache Bleue, Belgisch verwerker van geraspte kaas. Het betreft de kaasfabriek van Arla in het Duitse Bad Wörishofen en kaasverwerker Martin Sengelé Produits Laitiers (vijftig medewerkers), gevestigd in Muhlbach-sur-Munster in de Elzas.

Arla Foods Vache BleueMet de overnames schiet de omzet van Vache Bleue (125 medewerkers) van € 65 miljoen naar € 160 miljoen. De overdracht van de twee productie- en verwerkingsfabrieken naar Vache Bleue moet eind maart zijn afgerond.

Producent van eigen kaasproducten

Het bedrijf in Lillois-Witterzée bij Brussel verwerkte tot nu toe uitsluitend kaas van externe leveranciers tot geraspte mixen, blokken, sticks en plakken en levert lactosevrije zuivel onder het merk Dilea. Met de aankoop van de twee productielocaties krijgt Vache Bleue nu tevens een positie als producent van eigen kaasproducten.

De kaasfabriek met 73 medewerkers in Bad Wörishofen heeft een productiecapaciteit van 18.000 ton per jaar. Vache Bleue is met de zuivelcoöperatieve vennootschappen van Allgäu overeengekomen dat melkleveringscontracten van Arla Foods worden overgenomen.

Kaasverwerker en -verpakker Martin Sengelé Produits Laitiers dat onder andere het merk Valmartin levert, geeft het bedrijf toegang tot de Franse markt.

Vache Bleue

Vache Bleue SA, dat in 1927 ontstond, werd actief in de kaasgroothandel. In 1996 volgde de overname door de Finse zuivelcoöperatie Valio. In 2012 namen de huidige eigenaren, David Parent en Free Vroome, het bedrijf over als onderdeel van een management buy-out van Valio.