Ausnutria boekt 24 procent meer omzet

‹ Terug naar overzicht

Ausnutria boekt 24 procent meer omzet

Geplaatst op:

Ausnutria sloot vorig boekjaar af met een omzet van € 890 miljoen. Dit is ruim 24 procent meer dan in 2018, zo meldt het zuivelbedrijf.

De productie van Karbrita-flesvoeding in Heerenveen.

De Chinees-Nederlandse zuivelverwerker kende wederom een succesvol jaar met een omzet van € 418 miljoen in kindervoeding onder eigen merk op basis van koemelk. Dit is een stijging van 33 procent vergeleken met 2018. De omzet in kindervoeding op basis van geitenmelk nam toe met 41 procent tot € 378 miljoen.

Ausnutria boekt 35 procent meer winst

De productie van private label-producten voor kindervoeding daarentegen liet bij het Chinees-Nederlandse bedrijf een verdere daling zien van zo’n 29 procent bij een omzet van rond de € 93 miljoen. Daarentegen verbeterde de winst met ruim 35 procent tot circa € 63 miljoen, aldus de voorlopige cijfers van Ausnutria.

Samenwerking met Trivium

Het bedrijf wil de komende jaren in Heerenveen uitbreiden met een nieuwe fabriek voor de productie van blikverpakkingen en met een fabriek voor de verwerking van geitenmelk tot kindervoeding. Ausnutria bouwt de nieuwe blikfabriek samen met Trivium, fabrikant van blikverpakkingen. 

Blikverpakkingen voor kindervoeding

De meer dan 10.000 m2 grote blikfabriek komt dit jaar in bedrijf en wordt geïntegreerd met de huidige locaties voor droog mengen en verpakken van Ausnutria in Heerenveen. De capaciteit zal dan meer dan 150 miljoen blikken per jaar bedragen. Met de nieuwbouw in Heerenveen is een investering gemoeid van circa € 175 miljoen. De nieuwe faciliteit gaat blikverpakkingen leveren aan de fabrieken van Ausnutria in Heerenveen en Leeuwarden. Trivium leverde tot dusver blikverpakkingen voor kindervoeding vanuit zijn vestigingen in Hoogeveen en Leeuwarden.