Belgische zuivelcoöperatie Faircoop bestaat tien jaar

‹ Terug naar overzicht

Belgische zuivelcoöperatie Faircoop bestaat tien jaar

Geplaatst op:

De Belgische zuivelcoöperatie Faircoop bestaat tien jaar. De coöperatie werkt sinds 2009 met het merk Fairebel voor faire melkproducten dat boeren een eerlijke prijs oplevert.

Fairebel brengt een assortiment met melk, boter, roomijs en kazen in België op de markt. In de afgelopen tien jaar is er meer dan 60 miljoen liter eerlijke Fairebel-melk geproduceerd. Er doen vijfhonderd Belgische boeren mee en 1.500 consumenten zijn lid van Faircoop. Dit jaar wil Fairebel 11 miljoen liter eerlijke melk verkopen.

Fairebel en Fairtrade werken samen voor een eerlijke prijs van cacao. Vanaf deze maand biedt het zuivelmerk 0,33 liter volle chocolademelk met fairtradecacao uit Ivoorkust aan.

Faircoop: Fair Trade Melkcongres

De coöperatie hield vorige week in Libramont het Fair Trade Melkcongres. Tijdens de bijeenkomst is de Gouden Faironika uitgereikt.  Willy Borsus, de voormalige federale minister van Landbouw, kreeg het symbool van de strijd van melkveehouders voor een eerlijke melkprijs uitgereikt als erkenning voor bijzondere verdiensten. Mede dankzij Borsus kregen de Belgische melkveehouders via Faircoop een eerlijke melkprijs. Ook melkveehouder Herman Vissers in Grobbendonk en zuivelverwerker Luxlait kregen de prijs als betrouwbare partner van de zuivelcoöperatie. De onderscheiding ging tevens naar organisatie Agricall.

Fairebel Faircoop FairtradeFairebel 

Fairebel is het merk voor eerlijke melk van coöperatie Faircoop van Belgische boeren. De coöperatie werd in 2009 opgericht om duurzame en ethische landbouw te versterken en wordt ook ondersteund door consumenten. Fairebel brengt eerlijke kwaliteitsproducten op de markt samen met alle schakels van de keten: producent, verwerker, retailer en consument.