Ben & Jerry’s opent Scoop Shop in Rotterdam

‹ Terug naar overzicht

Ben & Jerry’s opent Scoop Shop in Rotterdam

Geplaatst op:

Ben & Jerry’s opent deze week een Scoop Shop in Rotterdam. Het ijsmerk houdt de tijdelijke winkel in de Witte de Withstraat tot in september geopend.

 

Ben & Jerry verkoopt hier vanaf vrijdag het assortiment ijssmaken aangevuld met lokale Rotterdamse producten. Hieronder zijn het Gers Bakkie Roffa dat vanaf dit voorjaar tot het assortiment van Ben & Jerry’s behoort. In de pint zit karamelroomijs met een swirl van karamel en Fairtrade-choco-karamelchunks. Op de verpakking staat de skyline van Rotterdam en een gedicht van de stadsdichter. Klanten kunnen in de Scoop Shop ook hun eigen ijspint met favoriete smaken samenstellen. Andere producten komen van koffiehuis Heilige Boontjes en de Bakkerswerkplaats waar koek en taart worden gemaakt.

Scoop Shops

Het is de tweede keer dat het ijsmerk in Nederland een Scoop Shop heeft. Drie jaar geleden had het Centraal Station in Amsterdam een tijdelijke ijswinkel. Ben & Jerry’s heeft wereldwijd 577 van deze Scoop Shops.

Caring Dairy-programma

Het ijsassortiment van Ben & Jerry’s bestaat uit vijftig tot 75 smaken die internationaal verkrijgbaar zijn. Het ijs is gemaakt van melk afkomstig van wereldwijd 210 melkveehouderijen die met het Caring Dairy-programma van Ben & Jerry’s werken. Het programma streeft naar een gezondere en duurzame verbinding tussen het land, de dieren en de mensen die voor ze zorgen.

In ons land werkt het Caring Dairy-programma samen met zuivelcoöperatie Cono en 255 aangesloten boeren. Melkveehouders kunnen aan de hand van een onlinebeoordeling hun   bedrijf bekijken en een actieplan ontwikkelen om de bedrijfsvoering op een duurzame manier te verbeteren. In ruil voor deelname en weidegang krijgen ze extra premie voor hun inzet. Iedere melkveehouder volgt jaarlijks minimaal drie workshops die bijdragen aan leefbaarheid, dierenwelzijn, milieu en klimaat.

Meer vaknieuws over de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie? Klik HIER voor een abonnement op ZuivelZicht!