Campina breidt partnership met NOC*NSF uit

‹ Terug naar overzicht

Campina breidt partnership met NOC*NSF uit

Geplaatst op:

Campina is Official Supplier van TeamNL geworden. De zuivelleverancier voorziet met de uitbreiding van het partnership topsporters als Epke Zonderland en Dafne Schippers van zuivelproducten en eiwitsupplementen.

De overhandiging van nieuwe Campina-kwark met Bas Roelofs (FrieslandCampina Nederland), Dafne Schippers, Maurits Hendriks (NOC*NSF) en Epke Zonderland.

Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF: “NOC*NSF ondersteunt topsporters op alle vlakken, waaronder het advies en de levering van de juiste voeding. Vooral in de topsport, waarbij het belangrijk is dat de spieren optimaal herstellen, kan voeding een groot verschil maken. Campina is al jaren verbonden aan NOC*NSF. Wij zijn enorm blij dat Campina nu, met de uitbreiding van het partnership, officieel de zuivelleverancier van TeamNL is.”

Belang van voeding voor sportprestaties

Campina-ambassadeurs Epke Zonderland en Dafne Schippers benadrukten tijdens de officiële bekendmaking in Sportcentrum Papendal het belang van voeding voor hun sportprestaties. Beide topsporters zijn betrokken bij de ontwikkeling van de zuivelproducten. Zo lanceerden zij recent de nieuwe Campina-kwark met de smaken limoen en mango. “Met de gewone basisvoeding als groente, fruit en zuivel krijgt je lichaam de voedingsstoffen binnen die het dagelijks nodig heeft”, aldus Dafne Schippers. Epke Zonderland voegt toe: ”De natuurlijke proteïnes in zuivel dragen bij aan de opbouw en het herstel van je spieren na het sporten. En dan is het heel fijn dat er, op het moment dat het ertoe doet, een koelkast gevuld met Campina-kwark klaarstaat tijdens de Olympische Spelen.”

Gezonde voeding in sportkantines

Naast de uitbreiding van het partnership lanceren de partners een pilotprogramma om gezonde voeding in sportkantines te introduceren. Met deze pilot krijgt ook de recreatieve sporter de mogelijkheid om na het sporten voor gezonde zuivel te kiezen.