Carrefour wil samenwerken met vijftig nieuwe bioboeren

‹ Terug naar overzicht

Carrefour wil samenwerken met vijftig nieuwe bioboeren

Geplaatst op:

Retailer Carrefour doet een oproep aan vijftig Belgische boeren om de stap naar biologische productie te maken. Melkveebedrijf La Ferme du Tambourin van de familie Bartholomew in Rebecq in Waals-Brabant is het eerste biologische bedrijf dat door Carrefour geholpen wordt bij de omschakeling.

La Ferme du Tambourin produceert boerderijzuivel die in de schappen staat van Carrefour-winkels in Wallonië en Brussel. De biologische boeren die zich aanmelden krijgen van Carrefour zekerheid in de afname, ook tijdens de periode van de omschakeling waarin ze aan de normen moeten voldoen maar hun producten nog niet als biologisch mogen verkopen. Bij melkveebedrijf La Ferme du Tambourin duurt die periode twee jaar.

Carrefour eist geen exclusiviteit

Carrefour garandeert de afname van de biologische producten maar eist geen exclusiviteit van haar leveranciers. Een van de andere afspraken met toekomstige biologische producenten is dat zij in de omschakeling naar biologisch hun producten ook op afdelingen met gangbare producten van Carrefour-supermarkten kunnen aanbieden.

Act for Food

De oproep tot samenwerking naar biologische productie is onderdeel van het Act for Food-programma. Daarmee wil Carrefour bijdragen aan de voedseltransitie door zijn merk BIO bereikbaar te maken voor iedereen, lokaal produceren te stimuleren en lokale producenten te ondersteunen.

De vraag naar biologisch in België is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Nu zijn er 1.625 biologische boeren actief, maar zij kunnen de groeiende vraag niet aan.