Coberco Arnhem krijgt documentaire en boek

‹ Terug naar overzicht

Coberco Arnhem krijgt documentaire en boek

Geplaatst op:

Er komt een documentaire over de historie van de voormalige zuivelfabriek van Coberco in Arnhem. Architectuurcentrum Casa, dat de documentaire gaat maken, zoekt naar verhalen, foto’s en bewegende beelden van Coberco, bericht De Gelderlander.

Coberco ArnhemOud-werknemers van Coberco of van zijn voorgangers Vecomi en Camiz worden op 3 november uitgenodigd voor een Melkborrel in de fabrieksrestanten aan de Nieuwe Kade. Zij kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden bij Casa.

Boek ‘De melkfabriek in Arnhem’

Tijdens de Melkborrel worden de documentaire en het boek ‘De melkfabriek in Arnhem’ gepresenteerd, geschreven in het kader van de Arnhemse Monumentenreeks.

Cobercokwartier

Op het Coberco-terrein worden volgend jaar woningen ontwikkeld. Eigenaar BPD, dat het terrein in 2016 aankocht, wil met andere partijen verdere plannen maken voor het toekomstige Cobercokwartier. In die plannen zou de spoelhal van de voormalige zuivelfabriek een openbare ruimte moeten worden voor creatieve dienstverlening. “Als het rauwe en ruwe van de hal zichtbaar blijft, kunnen we zo de sfeer van de melkfabriek hierin integreren”, zegt ontwikkelingsmanager Henri Schimmel van BPD.