Cono Kaasmakers heeft nieuwe voorzitter

‹ Terug naar overzicht

Cono Kaasmakers heeft nieuwe voorzitter

Geplaatst op:

Evert Kremer is de nieuwe voorzitter van Cono Kaasmakers. Hij nam vorige week tijdens de ledenvergadering de functie over van Klaas Sluis, die sinds 2006 voorzitter van de zuivelcoöperatie was.

Kremer (50) heeft een melkveebedrijf met 115 melkkoeien en 75 stuks jongvee in Stegeren (gemeente Ommen). Naast het voorzitterschap van Cono is hij commissaris bij de Rabobank Vaart en Vechtstreek.

Evert Kremer

“Het bestuur vindt het in deze roerige tijden noodzakelijk dat de voorzitter van onze coöperatie gepokt en gemazeld is in de zuivelwereld. Die voorzitter zien wij in Evert Kremer, sinds het jaar 2000 vicevoorzitter en vervolgens secretaris van het bestuur van Cono”, aldus aftredend voorzitter Klaas Sluis.

Algemeen directeur Wim Betten: “Met Evert Kremer verwelkomt Cono een voorzitter met uitstekende bestuurlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten. Hij kent het zuivellandschap van binnenuit. Ik kijk uit naar de samenwerking.” Cono kaasmakers in de Beemster heeft 460 leden melkveehouders en een Raad van Bestuur van acht leden-melkveehouders.

‘Cono is enorm gegroeid’

Kremer: “Cono is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft zich met zaken als de introductie van de weidegangpremie, het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy en de bouw van de nieuwe kaasmakerij onderscheidend in de zuivel getoond. Daarom wil ik de komende jaren graag leiding geven aan het bestuursteam om – samen met directie, raad van commissarissen, managementteam, medewerkers en veehouders – ons succes verder uit te bouwen en te borgen. Dit in een tijd waarin steeds meer eisen worden gesteld aan onze melkveehouders. Afhankelijk van het soort bedrijf heeft dit voor iedere melkveehouder een andere impact. Dit vraagt om goede communicatie en interactie met onze leden en leveranciers.”