CSK food enrichment bouwt nieuwe vrieshal

‹ Terug naar overzicht

CSK food enrichment bouwt nieuwe vrieshal

Geplaatst op:

CSK food enrichment heeft deze week de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe vrieshal in Leeuwarden. De opslaglocatie in Ede gaat sluiten en productie en opslag worden overgebracht naar Leeuwarden, meldt de Leeuwarder Courant.

CSKDe nieuwe diepvriesopslag van 2.000 m2, een investering van € 5 miljoen, is eind volgend jaar operationeel. Met de bouw van de tweede vrieshal komen er in de vestiging aan de Pallasweg in Leeuwarden tien tot twaalf nieuwe medewerkers bij. De eerste vriescel is intern ondergebracht in deze nieuwe fabriek van CSK die twee jaar geleden werd geopend.

CSK

CSK, in 1905 opgericht in Leeuwarden, is producent van zuivelcultures, stremsels en kaascoatings voor de productie van kaas, yoghurt, kwark en andere zuivelproducten. De onderneming telt circa tweehonderd medewerkers en realiseert dit jaar een omzet van ongeveer € 65 miljoen. De omzet groeide de afgelopen jaren met 5 tot 10 procent per jaar. CSK heeft – naast de vestiging in Leeuwarden en laboratoria en een proeffabriek in Wageningen – ook locaties in Frankrijk, Hongarije, Polen en de Verenigde Staten.