Dairy Quant GO maakt uitvoering analyses gemakkelijker

‹ Terug naar overzicht

Dairy Quant GO maakt uitvoering analyses gemakkelijker

Geplaatst op:

Met de nieuwe Dairy Quant GO van Anaspec kan een operator gemakkelijk analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. 

Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Daarbij wordt gewerkt met pompjes en chemicaliën en zijn er diverse controleroutines ingebouwd, waardoor de operators steeds moeten wachten. Daarnaast moet er vaak worden gespoeld en dient de afvaltank geleegd te worden. En na gebruik wordt het complete systeem iedere dag opnieuw schoongemaakt. Er mag beslist geen lucht in het systeem komen. Voor de wat stroperige monsters moet met verdunningen worden gewerkt en de aanwezige klepjes en een homogenisator moeten onderhouden worden. Dit alles lijkt op een kleine chemische fabriek met vergelijkbare zorgen. Dit is verleden tijd als analyses worden uitgevoerd met behulp van de nieuwe Dairy Quant GO.

Dairy Quant GO met Pivette

De Dairy Quant GO is ontwikkeld met een slim Pivette-systeem. dat de dikke of dunne melk opzuigt. Het monster wordt vervolgens direct in de verwarmde meetcel geplaatst, waarop de analyse direct kan worden uitgevoerd. Simpel, snel, geen cross-contaminatie en bijzonder effectief. De Pivette wordt direct weggegooid en de volgende analyse kan worden ingezet. 

Het systeem maakt het de operator gemakkelijk: de eenvoudig uitgevoerde analyses zijn nauwkeurig en ook mogelijk voor de niet-standaardmelkproducten. De unit is uitgerust met een zeer robuuste database, die eventueel op afstand via een remote server, app of cloud-toepassing kan worden gecontroleerd. 

FT-NIR

Het nieuwe systeem maakt deel uit van dit Quant-platform en is binnen de zuivelsector ook geschikt voor melkpoeders, boter en kaasproducten. Bovendien kan met dit systeem tien jaar onderhoudsvrij worden gewerkt. Analyses uitvoeren op dit Quant-platform betekent dus geld verdienen!

anaspec dairy quant goAnaspec biedt ook complete FT-NIR-oplossingen voor onder andere mengvoeder, ruwvoeder, biodiesel en eetbare oliën en vetten. Robuuste ijklijnen worden ontwikkeld bij de bekende primaire branchegerelateerde laboratoria, die eveneens dagelijks met het succesvolle Quant-platform werken.

Kijk hier voor meer informatie of neem telefonisch contact op via 0182 304005.