DMK verkoopt Sanotact aan Flotte Holding

‹ Terug naar overzicht

DMK verkoopt Sanotact aan Flotte Holding

Geplaatst op:

Zuivelcoöperatie DMK Group heeft per 1 januari dochterbedrijf Sanotact verkocht aan Flotte Holding.

Sanotact in Munster produceert voedingssupplementen, druivensuikers en mondverfrissende snoepjes. De activiteiten van dit bedrijf vallen buiten de kernactiviteiten van DMK, waartoe in Nederland DOC Kaas in Hoogeveen behoort.

DMK 2030: focus op zuivelproducten

“In de zomer van 2019 hebben we een strategische doelstelling ontwikkeld: DMK 2030”, legt ceo Ingo Müller van zuivelcoöperatie uit. “Van daaruit streven we een focus na die primair gericht is op zuivelproducten.”
Müller vervolgt: “Als grootste zuivelcoöperatie van Duitsland concentreren we ons op onze kernactiviteit met zuivelproducten. Op deze manier zijn we nog beter in staat om het potentieel van ons bedrijf te ontsluiten en op deze gebieden te groeien.” 

Overnames 

Het bedrijf heeft inmiddels al een aantal wijzigingen in de organisatie doorgevoerd. Het segment babyvoeding is bijvoorbeeld uitgebreid met het merk Alete. In de weiverwerking is de coöperatie met de overname van DVN uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste leveranciers van weiderivaten. Verder werd de kaasdivisie uitgebreid met het Nederlandse merk Uniekaas.

Grootste Duitse zuivelcoöperatie

DMK Group, de grootste Duitse zuivelcoöperatie met een omzet van € 5,6 miljard,  telt 7.000 leden-melkveehouders en circa 7.700 medewerkers op meer dan twintig locaties in Duitsland, Nederland en andere landen. De coöperatie verwerkt melk tot onder meer kaas, zuivelproducten en ingrediënten, babyvoeding, ijs en weiproducten onder merken als Milram, Oldenburger, Uniekaas, Alete en Humana.