FrieslandCampina breidt uit met Parrano en Tjiezi

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina breidt uit met Parrano en Tjiezi

Geplaatst op:

FrieslandCampina neemt activiteiten over van Best Cheese Holland, waaronder de merken Parrano en Tjiezi. Met deze stap wil het zuivelconcern beter inspelen op de consumentenbehoefte om meer te koken met kaas en de toenemende vraag naar zuivelsnacks in de vorm van zuiveldippers, aldus een mededeling van de onderneming.

 

Het merk Parrano is bekend van snipper-, rasp- en poederkaas in Italiaanse stijl en is verkrijgbaar bij grote Nederlandse retailers. Binnen dit segment is Parrano een van de snelst groeiende consumentenmerken. Met de acquisitie van de zuiveldipperactiviteiten, waaronder Tjiezi, speelt FrieslandCampina in op een groeiende behoefte aan zuivelsnacks in onder andere Europa, Azië en Noord-Amerika. De dippers worden verkocht via retailers en internationale discounters. Met ingang van 1 september 2018 worden de overgenomen activiteiten in FrieslandCampina Consumer Dairy geïntegreerd.

Mooie aanvulling

“De overname van het merk Parrano en de zuiveldippers past in onze ambitie om zuivelproducten te bieden voor elk consumptiemoment. Deze merken zijn een mooie aanvulling op onze kaasactiviteiten”, meldt Roel van Neerbos, president FrieslandCampina Consumer Dairy.

Paul Wilde, directeur Best Cheese Holland: “Door de overname kunnen de producten van Parrano en Tjiezi internationaal verder groeien.” Na de overname blijft Wilde betrokken bij de activiteiten van Tjiezi.

Import- en verkoopactiviteiten

FrieslandCampina en Best Cheese hebben ook een principeakkoord bereikt over de overname van de import- en verkoopactiviteiten van Best Cheese in de Verenigde Staten. Deze overname zal plaatsvinden nadat aan overeengekomen voorwaarden is voldaan. Financiële details worden niet bekendgemaakt.