FrieslandCampina en DMK sluiten mozzarella-akkoord

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina en DMK sluiten mozzarella-akkoord

Geplaatst op:

FrieslandCampina en DMK hebben een overeenkomst getekend voor de productie van mozzarellakaas.

FrieslandCampina DMKFrieslandCampina levert met ingang van komend jaar zijn ledenmelk, kennis en recepten en gaat de mozzarellakaas zelf vermarkten. DMK zorgt voor productiefaciliteiten en de expertise. Daarvoor gaat DMK de locatie Georgsmarienhütte (Duitsland) verder moderniseren en uitbreiden om een optimale mozzarellaproductie voor FrieslandCampina mogelijk te maken.

Selectieve partnerships

“We hebben een sterk portfolio in kaas en willen verder groeien in kaassoorten zoals mozzarella. De samenwerking met DMK past goed in onze strategie om onze procescapaciteit verder uit te breiden door middel van selectieve partnerships, naast eigen netwerkinvesteringen”, meldt Hans Meeuwis, president van FrieslandCampina Dairy Essentials. “De overeenkomst stelt ons in staat om onze portfolio in onder andere mozzarella uit te breiden, waarde te creëren met de melk van onze leden en de service richting onze klanten te verbeteren.”

Rauwe melk uit verschillende bronnen

Ingo Müller, ceo van de DMK Group licht toe: “De samenwerking met FrieslandCampina is onderdeel van ons plan voor rauwe melk. In de toekomst zal onze rauwe melk van verschillende bronnen komen. In de eerste plaats verwerken we de melk van onze leden en brengen we onze producten op de markt. Ten tweede verwerken we melk in het kader van een productieovereenkomst, zoals de overeenkomst die we met FrieslandCampina zijn aangegaan. Op deze manier verkrijgen we een positie waarmee we onze fabrieksstructuur maximaal kunnen benutten.”