FrieslandCampina neemt kaasimporteur Jana Foods over

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina neemt kaasimporteur Jana Foods over

Geplaatst op:

FrieslandCampinaneemt de in de Verenigde Staten gevestigde importeur en distribiteur Jana Foods over. De overname versterkt de positie van FrieslandCampina in de verkoop van Nederlandse speciaalkazen aan de Amerikaanse consument.

FrieslandCampina Jana Foods“Deze acquisitie ondersteunt onze strategie om te investeren in groei”, zegt Roel van Neerbos, president FrieslandCampina Consumer Dairy. “De investering past in onze strategie om onze kaasactiviteiten te laten groeien en versterkt onze positie in Noord- en Zuid-Amerika. Met deze deal kunnen we consumenten een breder portfolio van innovatieve producten bieden voor de Amerikaanse markt.”

Jana Foods strategische partner

Jana Foods importeert en verkoopt de Nederlandse kaas van FrieslandCampina in de Verenigde Staten, samen met andere kazen uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Australië, Ierland en andere landen. Het bedrijf is al vele jaren een belangrijke strategische partner van FrieslandCampina in de Verenigde Staten. Het heeft bijgedragen aan het vestigen van een sterke positie voor de internationale kaas van FrieslandCampina met de distributie van de merken Kroon, A Dutch Masterpiece en Gayo Azul.

FrieslandCampina in de VS

De producten van FrieslandCampina in de Verenigde Staten bestaan uit een breed assortiment geïmporteerde Nederlandse speciaalkazen, van milde, gerijpte en gerookte Gouda tot Edam. Ook Zwitserse Emmentaler en Geitenkaas behoren tot het assortiment. Verkrijgbaar in verschillende formaten van wielen, broden en stukken tot plakjes, snacks en geraspt. Specialiteitskaasmerken van FrieslandCampina in de Verenigde Staten zijn te vinden op de delicatessenafdelingen van supermarkten, in speciaalzaken en in grootwinkelbedrijven.