FrieslandCampina wil mozzarellafabriek sluiten

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina wil mozzarellafabriek sluiten

Geplaatst op:

FrieslandCampina overweegt sluiting van haar mozzarellafabriek in het Belgische Bree. De fabriek met 28 medewerkers kan ondanks inspanningen niet de verwachte rendabele exploitatie realiseren.

FrieslandCampina“We hebben gekeken naar oplossingen. Helaas hebben die niet geleid tot een betere situatie. Op grond daarvan hebben wij besloten de sluiting van de productielocatie te onderzoeken”, aldus Hans Meeuwis, president FrieslandCampina Dairy Essentials. Er zijn plannen om de fabriek al begin volgend jaar te sluiten.

‘Mozzarrella blijft belangrijke aanvulling’

“Een belangrijk onderdeel van onze strategie is meer waarde halen uit basiszuivel kaas, melkpoeder en boter”, zegt Meeuwis. “Om die reden blijft mozzarella voor FrieslandCampina een belangrijke aanvulling op het bestaande kaasassortiment. FrieslandCampina blijft de mogelijkheden in deze markt onderzoeken om zijn positie verder te versterken.”

Bree

Het concern nam de fabriek in Bree ruim drie jaar geleden over van Fabrelac om hiermee in de mozzarellamarkt te stappen. De volledig geautomatiseerde productielocatie heeft een capaciteit van maximaal 30 miljoen kg mozzarella.