GfK-onderzoek: Dirk heeft beste kaasafdeling in zelfbediening

‹ Terug naar overzicht

GfK-onderzoek: Dirk heeft beste kaasafdeling in zelfbediening

Geplaatst op:

Dirk van den Broek is de supermarkt met de beste kaasafdeling in de categorie zelfbediening. Dat blijkt uit het jaarlijkse Westland Kaasrapport van GfK. 

dirk van den broekHet kaasrapport van het onderzoeksbureau laat zien hoe klanten de kaasafdeling van hun supermarkt beoordelen.

Kaasschap aangepakt

“Vorig jaar werden we tweede en ik had mezelf voorgenomen dat ik bij het volgende onderzoek als eerste uit de bus wilde komen”, zegt Jeffrey Laan, categorymanager kaas bij Dirk. “En dat is gelukt! Het afgelopen jaar hebben we flink geklust aan de categorie kaas: het kaasschap is anders en logischer ingedeeld, zodat het als klant eenvoudiger wordt een keuze te maken. Daarnaast hebben we meer ruimte gegeven aan bepaalde producten en het assortiment uitgebreid. En zoals je van Dirk gewend bent, houden we onze volle aandacht op goede acties en lage prijzen.”

Westland GfK Kaasrapport

GfK voerde dit onderzoek uit in opdracht van Westland kaasspecialiteiten onder 6.000 klanten en vroeg hen om de supermarkt rapportcijfers te geven voor de kwaliteit van het assortiment, aanbiedingen en prijzen, ruime keuze, overzichtelijkheid van de afdeling, voldoende voorraad en de netheid van de afdeling. Dirk scoorde overall het hoogst op de afdeling zelfbediening.

Over Dirk van den Broek

Familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 123 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. De supermarkten zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Zeeland. De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep. Deze groep heeft behalve diverse supermarktformules ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. De onderneming heeft tevens aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen.