Holland Jersey lanceert roomijs

‹ Terug naar overzicht

Holland Jersey lanceert roomijs

Geplaatst op:

Holland Jersey Food Company in Nijkerk breidt uit met roomijs gemaakt van Jersey-melk. De verkoop van het ijs start bij Dekamarkt en Dirk van den Broek. Holland Jersey zuivelbedrijf levert al melk en yoghurt aan Albert Heijn en Plus en binnenkort ook aan Jumbo. Het bedrijf levert tevens kaas aan de retail gemaakt van Holland Jersey-melk.

Holland Jersey werkt voor het produceren en vermarkten van de zuivelproducten samen met diverse partners. Voor de productie van ijs is er een samenwerking met Lensingfood in Hengelo (Gld). Voor de melk en yoghurt werkt Holland Jersey samen met de zuivelondernemingen Den Eelder en het Belgische Inex. Vandersterre houdt zich bezig met de levering van de kaas aan retailformules.

Sharemilking

Het bedrijf krijgt de melk geleverd van 2.000 Jersey-koeien van vijftien melkveebedrijven in Noord-Holland en Flevoland. Drie jaar geleden ging Holland Jersey van start met de import van zo’n 1.000 Jersey-vaarzen voor de productie van Jersey melk. De koeien worden op de bedrijven verzorgd via sharemilking, een Nieuw-Zeelands concept waarbij de melkveehouders zich uitsluitend met de verzorging van de koeien bezighouden en meedelen in de winst.

Hoger vet- en eiwitgehalte

De zuivelproducten van het Jersey-merk, dat begin vorig jaar werd gelanceerd, zijn gemaakt van melk van uitsluitend Jersey koeien. De melk van deze koeien, die oorspronkelijk van het eiland Jersey in Zuid-Engeland komen, heeft van nature een hoger vet- en eiwitgehalte. De volle melk bevat gemiddeld 6,2 procent en de halfvolle melk 1,5 procent vet. Jersey-melk bevat tevens het A2-eiwit.