Horizon Organic wil over vijf jaar klimaatpositief zijn

‹ Terug naar overzicht

Horizon Organic wil over vijf jaar klimaatpositief zijn

Geplaatst op:

Horizon Organic, het grootste biologische zuivelmerk ter wereld, wil over vijf jaar klimaatpositief zijn zo heeft het Amerikaanse bedrijf aangekondigd.

Horizon Organic, onderdeel van Danone Noord-Amerika, wil uitgroeien tot het eerste Amerikaanse biozuivelmerk met een volledig klimaatpositieve toeleveringsketen, zo bericht Biojournaal. Dat betekent dat het bedrijf eerst klimaatneutraal wordt en vervolgens de uitstoot wil verminderen en compenseren, zodat deze niet in de atmosfeer terechtkomt. Het bedrijf kan dan klimaatpositief worden. 

Horizon Organic begint met volle melk

De route van het bedrijf om klimaatpositief te worden begint met volle melk van Growing Years. Dit nieuwe eerste gecertificeerde klimaatneutrale product van het merk komt waarschijnlijk eind volgend jaar op de markt. 

Het concern zal vervolgens tot 2025 verder gaan met het uitvoeren van productcertificeringen. Het merk is inmiddels gestart met het certificeringstraject met The Carbon Trust2. Ook werkt het nu samen met organisaties als The Organic Trade Association en Green America’s Center for Sustainability Solutions.

Zeshonderd melkveehouders

Om klimaatpositief te worden zal het biozuivelmerk nauw gaan samenwerken met de meer dan zeshonderd melkveehouders. Het richt zich in de komende vijf jaar op het ondersteunen van boerenbedrijven bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Hiervoor wordt het Horizon Farmer Investment Fund (HFIF) gestart.

Een ander thema is het invoeren van maatregelen die positief zijn voor het klimaat zoals aandacht voor energie-efficiëntie, bodemherstel en veevoermanagement. Horizon Organic gaat in samenwerking met EcoPractices duurzaamheidsbeleid en bodemgezondheid analyseren.  

Diverse investeringen

Het zuivelbedrijf gaat op zijn locaties investeren in het optimaliseren van transport en distributie, hernieuwbare energiebronnen, het verminderen van de uitstoot en het verbeteren van verpakkingen. Eind dit jaar zijn naar verwachting alle drankverpakkingen van merk gecertificeerd door het Forest Stewardship Council.

CO2-uitstoot

Een ander thema is investeren in minder koolstofuitstoot en compensatie daarvan door processen binnen de keten te verbeteren. Horizon Organic biedt daarnaast ook hulp bij het opzetten van nieuwe projecten om de CO2-uitstoot te beperken en te compenseren.