Jan Kos is nieuwe voorzitter GemZu

‹ Terug naar overzicht

Jan Kos is nieuwe voorzitter GemZu

Geplaatst op:

Jan Kos is per 10 april Frank van Stipdonk opgevolgd als voorzitter van zuivelhandelscollectief GemZu.

Jan Kos GemZu

Jan Kos.

Kos, ceo en mede-eigenaar van Vandersterre Groep, is sinds september 2015 voorzitter van de afdeling Kaas van GemZu. Met vestigingen in Bodegraven, Grootebroek, Meerkerk, Woerden en Deurningen is familiebedrijf Vandersterre actief in conceptmatige verkoop van kaas en kaasproducten aan de markthandel, kaasspeciaalzaken, retail, out of home, groothandel en export naar meer dan tachtig landen.

Frank van Stipdonk

Aftredend voorzitter Van Stipdonk is ceo van zuivelmultinational Interfood en heeft zich ruim zes jaar ingezet voor het handelscollectief. Hij blijft betrokken bij GemZu als bestuurslid en zal daarnaast meer aandacht gaan besteden aan zijn bestuursfunctie binnen de Europese zuivelhandelsorganisatie Eucolait.

GemZu

GemZu heeft als brancheorganisatie voor de zuivelhandel ruim 120 bedrijven als lid. De handelsbedrijven, opvolgende bereiders en dienstverleners aangesloten bij GemZu, vervullen een rol in de zuivelsector bij het vermarkten en zorgen via de internationale handel in het managen van prijsrisico’s en het opvangen van extreme prijsschommelingen in zuivelproducten. De GemZu-leden verzorgen meer dan 98 procent van de zuivelhandel in Nederland en zijn ook wereldwijd toonaangevend.