Jumbo introduceert zuivel met 1 ster Beter Leven

‹ Terug naar overzicht

Jumbo introduceert zuivel met 1 ster Beter Leven

Geplaatst op:

Jumbo introduceert een assortiment zuivel onder huismerk met 1 ster Beter Leven-keurmerk. Het gaat om halfvolle melk (1 en 1,5 liter), volle melk, magere yoghurt en volle yoghurt.

Het nieuwe keurmerk voor zuivel – ontwikkeld door de Dierenbescherming in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Natuur & Milieu – heeft   aandacht voor dierenwelzijn, natuur en het milieu met eisen voor een beter leven voor alle dieren op en rondom het boerenerf: koe, kalf, insecten, bijen, vlinders en boerenlandvogels.

De melkveehouders moeten voor het keurmerk voldoen aan voorwaarden als een koevriendelijkere stal met ruimte voor het natuurlijke gedrag van de koeien. Er zijn   meerdere drink- en vreetplaatsen en voldoende plekken om te liggen en te lopen. Niet alleen de koeien gaan 120 dagen per jaar, zes uur per dag de wei in, ook het jongvee gaat naar buiten. Ook is er meer zorg voor het kalf: het krijgt permanent drinkwater en blijft langer op de boerderij.

Milieu en klimaat

Rondom het boerenerf zijn meer bloemrijke weiden voor bijen, vlinders en andere insecten. Het boerenerf is bovendien een veilige plek voor boerenlandvogels om te broeden en jongen te krijgen met rust, ruimte en voldoende voedsel. Behoud van sloten, greppels en andere landschapselementen helpt hierbij.

In de verbreding van het keurmerk is er ook aandacht voor milieu en klimaat. De koeien eten gras van zoveel mogelijk de eigen boerderij, mest wordt zoveel mogelijk op het eigen land gebruikt en er worden alleen bestrijdingsmiddelen met een lage milieu impact gebruikt.

Naar verdere verduurzaming

Door de introductie van het 1 ster Beter Leven-keurmerk op zuivel breidt Jumbo haar aanbod duurzamere zuivel verder uit. Hiermee zet de supermarktorganisatie een volgende stap om haar ambitie te verwezenlijken: in 2022 alleen nog maar duurzamere dagverse melkproducten onder huismerk in de schappen.

Meer informatie over duurzamere zuivel bij Jumbo: www.jumbo.com/zuivel.

Meer over de criteria van het Beter Leven-keurmerk: beterleven.dierenbescherming.nl.