Kaasmerk De Fryske gaat samenwerken met Zijerveld

‹ Terug naar overzicht

Kaasmerk De Fryske gaat samenwerken met Zijerveld

Geplaatst op:

Het Friese kaasmerk De Fryske gaat voor het versterken van verkoop en distributie samenwerken met kaasgroothandel Zijerveld.

 

Het Friese bedrijf, dat begin vorig jaar startte, brengt kaas op de markt die is verwerkt van melk van boeren die aandacht besteden aan weidevogels, biodiversiteit en landschap. De melk komt van de melkveehouders Albrecht Finnema in Warstiens en Auke Boschma in Burgwerd. De keten bestaat verder uit Rouveen kaasspecialiteiten en Farmel als melkleverancier.

Kaas van De Fryske

De kaas van het merk De Fryske, verkrijgbaar in de leeftijden Jonge, Belegere, Âlde en Stokâlde Fryske, is verkrijgbaar bij winkels en horecabedrijven in Friesland.

Kaasgroothandel Zijerveld gaat de verkoop en distributie van het Friese streekproduct verder uitbreiden naar meer lokale verkooppunten, naar kaasspeciaalzaken elders in het land en naar het buitenland. De Friese kaas is voor Zijerveld waardevol omdat er steeds meer vraag bij consumenten is naar authentieke en duurzame kaassoorten. Het merk De Fryske speelt in op die wensen wat betreft streek en oorsprong, duurzaamheid en kwaliteit

Samenwerking

Voor de samenwerking tussen De Fryske en Zijerveld tekenden (op de foto van links naar rechts) Sander Koutstaal, directeur van Zijerveld, Catharinus Wierda van De Fryske en Joris Verheijen, financieel directeur van Zijerveld.