Kees Koolen heeft plannen voor melkfabriek Groesbeek

‹ Terug naar overzicht

Kees Koolen heeft plannen voor melkfabriek Groesbeek

Geplaatst op:

Kees Koolen van Dutch Dairy Genetics wil de plannen voor een kleinschalige melkfabriek in Groesbeek verder uitwerken. In de fabriek zullen straks lang houdbare zuivelproducten en verse streekproducten worden geproduceerd.

Samen met burgerinitiatief ‘Naar een duurzame Ooijpolder’ wordt naar verduurzaming van de melkveehouderij in de regio en naar prijszekerheid voor de boeren gekeken. Binnenkort wordt er een intentieovereenkomst met het college van Berg en Dal getekend.

Melkfabriek als nieuwe bestemming

Op dezelfde locatie in Groesbeek was in het verleden een leghennenbedrijf gevestigd, maar er waren jarenlange juridische procedures over de rechtsgeldigheid van de vergunning. De plannen van Kees Koolen voor de nieuwe bestemming maken de meeste kans bij omwonenden en andere belanghebbenden.

Dutch Dairy Genetics

Koolen, oprichter van booking.com, kocht de pluimveestallen enkele jaren geleden. De ondernemer is met Dutch Dairy Genetics, een van zijn bedrijven, actief met wereldwijde grootschalige activiteiten in de veehouderij. Zo waren er plannen om in Wichmond een stal voor 1.500 koeien te bouwen en wil Koolen in Brazilië een grootschalige boerderij voor hoogproductieve melkkoeien opzetten.