Melkveebedrijf Commijs wil meer verkooppunten Hoeksche Zuivel

‹ Terug naar overzicht

Melkveebedrijf Commijs wil meer verkooppunten Hoeksche Zuivel

Geplaatst op:

Melkveebedrijf Commijs in Maasdam wil dit najaar het aantal verkooppunten voor Hoeksche Zuivel verder uitbreiden. De producten zijn nu uitsluitend te koop op de boerderij, maar er zijn plannen om de melk, karnemelk, yoghurt, vla en ijs van het merk op meer plekken aan te bieden.

 

Petra Commijs, die het zuivelmerk in de Hoeksche Waard dit voorjaar lanceerde, denkt aan locaties zoals horecabedrijven, maar ook aan verkoop bij medeagrariërs in de Hoeksche Waard. “We verwerken op het moment 300 liter melk per week tot zuivel op de boerderij. In de toekomst willen we dit opschroeven naar rond de 60.000 liter melk per jaar”, vertelt de ondernemer. Het melkveebedrijf melkt 106 melkkoeien en beschikt over 85 ha land.

Hoeksche Zuivel

Hoeksche Zuivel ontstond twee jaar geleden nadat Commijs tijdens haar studie Dier en Veehouderij aan Aeres Hogeschool in Dronten een stage en cursus zuivel maken bij een zuivelbedrijf had doorlopen.

Met de zuivellijn zet het melkveebedrijf in Maasdam een stap naar het ontwikkelen van een belevenisboerderij waar bezoekers kunnen kennismaken met de dieren en de producten van het bedrijf.