Mérieux NutriSciences neemt KTBA over

‹ Terug naar overzicht

Mérieux NutriSciences neemt KTBA over

Geplaatst op:

Mérieux NutriSciences, wereldwijd gespecialiseerd in voedselveiligheid en -kwaliteit en in Nederland gevestigd in Ede, neemt KTBA over. Dit bedrijf richt zich op consultancydiensten in kwaliteitsborging, etikettering en software voor de voedingsindustrie in Nederland en België. 

Mérieux KTBAMérieux NutriSciences heeft alle aandelen van KTBA verworven. Het bedrijf heeft 183 medewerkers en genereerde vorig jaar een omzet van ongeveer € 14 miljoen. “Door deel te nemen aan het Mérieux-netwerk kunnen we onze professionele en internationale ambities verder realiseren:, zegt KTBA-oprichter Ron Besseling. “Mérieux NutriSciences en KTBA vullen elkaars strategie aan.”

Mérieux biedt nieuwe diensten

Met de overname van KTBA breidt Mérieux zijn activiteiten uit met nieuwe diensten op het gebied van label compliance en risicomonitoring. Eerder dit jaar nam Mérieux in Duitsland Institut Kirchhoff Berlin over.

Institut Mérieux

Mérieux NutriSciences is ruim vijftig jaar actief in 23 landen met meer dan honderd laboratoria. Als onderdeel van Institut Mérieux brengt Mérieux NutriSciences analytische en productontwikkelingsoplossingen om gezondheidsrisico’s verbonden aan voedsel en aan het gebruik van dagelijkse consumentenproducten te voorkomen. Het bedrijf biedt tevens digitale oplossingen vanuit een aparte divisie.