Met biologisch veehouder ‘Boer Pelleboer’ op weidevogelsafari

‹ Terug naar overzicht

Met biologisch veehouder ‘Boer Pelleboer’ op weidevogelsafari

Geplaatst op:

De veelzijdige biologische melkveehouderij van de familie Pelleboer profileert zich als weidevogelbedrijf. Het bedrijf organiseert weidevogelsafari’s en produceert kaas onder het merk Red de Rijke Weide. Vogelbescherming Nederland heeft dit bedrijf onderscheiden met de Gouden Grutto Award 2018.

 

Met een verbouwde schoolbus rijdt Henk Pelleboer in het voorjaar regelmatig gasten rond op zijn land, als weidevogelsafari. “Als mensen zien wat we allemaal doen, zijn ze altijd enthousiast: koeien in de wei, weidevogels, natuur, biodiversiteit; iedereen vindt dat prachtig. Maar als ik dan vraag: ‘wat koop je zelf in de supermarkt?’, dan wordt het vaak akelig stil in de bus. Ik laat zien dat we veel kunnen doen, maar dat dit niet vanzelfsprekend is. Die bewustwording vind ik heel belangrijk.”
Henk heeft samen met zijn vrouw Hilly een biologisch melkveebedrijf in Mastenbroek, vlakbij Zwolle. Samen met hun zonen Gerben, Bertus en Wilhelm combineren ze veehouderij met verschillende nevenactiviteiten. Zo heeft het bedrijf ook een zorgtak en een vergaderlocatie. Daarnaast hebben de ondernemers als ‘Boer Pelleboer’ een stadsboerderij met boerderijwinkel op een locatie aan de rand van de stad Zwolle. Daar verkopen ze onder andere hun eigen ‘Red de Rijke Weide’-kaas en -rundvlees. (Tekst & Foto: Bert Kleiboer)

[Lees het hele artikel in het magazine ZuivelZicht mei 2018]