Milcobel schenkt melk aan voedselbanken

‹ Terug naar overzicht

Milcobel schenkt melk aan voedselbanken

Geplaatst op:

Milcobel schenkt ongeveer 50.000 liter halfvolle melk aan de voedselbanken in België. Deze meldden eerder deze maand dat ze een groot tekort aan basisproducten hebben.

 

Milcobel

De voorraden van de voedselbanken worden normaliter beleverd met voedsel dat wordt gekocht met geld van Europa. De aanbesteding van dit jaar is echter vertraagd waardoor de Belgische voedselbanken andere bevoorradingskanalen moeten benaderen.

Samenwerking met voedselbanken

De zuivelcoöperatie ziet het initiatief als een stap naar een verdere structurele samenwerking met de voedselbanken, aldus Eddy Leloup, directeur coöperatiezaken bij Milcobel, meldt Vilt.

“Het aangaan van een engagement naar de Voedselbanken hoort gewoon bij de manier van werken binnen een coöperatie als de onze,” zegt Peter Koopmans, ceo van Milcobel. De coöperatie verwerkt de melk van 2.700 melkveebedrijven tot zuivelproducten, zoals kazen, boter, room, melkpoeder, melkdrinks en roomijs.

16.500 ton voedsel

De Belgische voedselbanken verdeelden vorig jaar 16.500 ton voedsel via 641 erkende caritatieve verenigingen aan meer dan 157.000 mensen.