Mireille Kaptein Zakenvrouw van het Jaar

‹ Terug naar overzicht

Mireille Kaptein Zakenvrouw van het Jaar

Geplaatst op:

Mireille Kaptein (46) van Kaptein in Heiloo, producent en verpakker van kaas, is door de organisatie Topvrouwen.nl uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. De algemeen directeur won hiermee de Prix Veuve Clicquot.

Zuivelonderneming Kaptein in Heiloo houdt zich bezig met de productie, verwerking en verpakking van kaas en boter. Het bedrijf produceert smelt- en poederkaas en verpakt kaas onder private label. Het bedrijf heeft vestigingen in Heiloo, waar de verpakking en opslag van kaas en boter plaatsvindt, in Oosthuizen, waar smeltkaas wordt geproduceerd, en in het Belgische Bilzen waar de locatie voor de poederkaasproductie is.

Kaptein telt in totaal 180 medewerkers en realiseert een jaaromzet van ruim € 90 miljoen. Het bedrijf werd opgericht in 1936 en is inmiddels in 55 landen actief.

Mireille Kaptein

Mireille Kaptein is sinds tien jaar algemeen directeur van Kaptein en de derde generatie die leiding geeft aan het familiebedrijf. Ze is de 38ste winnares van de Prix Veuve Clicquot. De prijs is vernoemd naar de weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in de negentiend eeuw na de dood van haar man het bekende champagnehuis uit Reims tot bloei bracht.