Nestlé stapt uit zuivelfabriek in China

‹ Terug naar overzicht

Nestlé stapt uit zuivelfabriek in China

Geplaatst op:

Voedingsconcern Nestlé heeft zijn belang van 95 procent in de Chinese zuivelfabriek in Hulunbuir verkocht aan de lokale producent Longhua Zhongchen Enterprise Management. Nestlé houdt een belang van 5 procent in de joint venture.

De stap van het Zwitserse voedingsconcern past in een wijziging van strategie in China. Het concern legt de nadruk op gezondheidsproducten voor de consument. Zo gaat Nestlé Health Science vanaf volgend jaar in Taizhou voeding volgens medische formule voor de Chinese markt produceren. In Hulunbuir wordt rauwe melkpoeder geproduceerd, een product dat op de Chinese markt volop wordt aangeboden.

Belang in Ningxia Saishang Dairy

Als onderdeel van de deal neemt Nestlé een belang van 6 procent in Ningxia Saishang Dairy, producent van roompoeder, kaas en andere zuivelproducten en verbonden aan Longhua Zhongchen Enterprise Management.
De productiefaciliteit in Hulunbuir is de 22ste fabriek die Nestlé in China heeft opgezet. In een persverklaring laat het concern weten dat het zich zal inspannen om overgang naar een nieuwe eigenaar soepel te laten verlopen.