Oud-werknemers zuivelfabriek Aurora brengen boek uit

‹ Terug naar overzicht

Oud-werknemers zuivelfabriek Aurora brengen boek uit

Geplaatst op:

Oud-werknemers van de voormalige zuivelfabriek Aurora in Opmeer hebben in eigen beheer een boek uitgegeven. De uitgave ‘Aurora Opmeer Werkzaamheden bij één dag productie’ belicht het productieproces in de zuivelfabriek vanaf de beginjaren zestig tot de sluiting in 1993. De fabriek bestond vanaf 1913.

Aurora OpmeerDe uitgave belicht aan de hand van interviews met voormalig medewerkers van diverse afdelingen, die werkzaamheden een werknemer van de melkcoöperatie op een productiedag verrichtte.

Dagelijkse werkzaamheden

Op deze manier wordt duidelijk wat alle afdelingen op een dag uitvoerden om tot de kaas-, boter- en poederproductie van die dag te komen. De werkzaamheden kwamen dagelijks terug bij de kaasmakerij, botermakerij en poedermakerij en bij melktransport, melkontvangst, centrifugelokaal, laboratorium, pekellokaal, pakhuis en ketelhuis.

De auteurs W.J. van Leeuwen en Pé Langedijk schreven het boek in opdracht van de Stichting Historie Aurora en geven het in eigen beheer uit.

Aurora Opmeer Werkzaamheden bij één dag productie is te bestellen via W.J. van Leeuwen , tel (06) 16941665, wimjvanleeuwen@hotmail.com