Royal A-ware boekt stabiel resultaat in 2017

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware boekt stabiel resultaat in 2017

Geplaatst op:

Royal A-ware heeft in 2017 een nettoresultaat van € 18 miljoen geboekt. Met een omzet van € 1,3 miljard – 15,7 procent meer ten opzichte van 2016 – en een resultaat voor belasting van € 24 miljoen presenteert Royal A-ware betere cijfers dan het voorafgaande jaar. Ook in 2017 heeft het familiebedrijf dat vorig jaar 2.450 medewerkers telde, met € 29 miljoen fors geïnvesteerd.

 

De gerealiseerde EBITDA, het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen, steeg in 2017 naar € 64 miljoen. Het resultaat voor belasting is € 24 miljoen en daarmee 5 procent hoger dan in 2016. Ceo Jan Anker benadrukt dat dit resultaat is gerealiseerd dankzij de enorme inzet van medewerkers en met hulp van alle partners. “Ik bedank de collega’s voor hun inzet en onze klanten, leveranciers en melkveehouders voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Strategische partner

Royal A-ware houdt zich bezig met het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas, dagverse zuivel en room en is daarnaast actief in het transport van agrarische producten.

Het familiebedrijf houdt vast aan een langetermijnstrategie. De afgelopen jaren en ook in 2017 werd er fors geïnvesteerd in kaasmakerijen, verpakkingslocaties, rijpingscapaciteit en rijdend materieel. De investering van vorig jaar € 29 miljoen heeft als doel het verder versterken van de positie van Royal A-ware als strategische partner voor zijn klanten in de zuivelketen en in de logistieke dienstverlening.

Volgende mijlpaal

Voor dit jaar spreekt Royal A-ware in verband met de volatiliteit op de zuivel- en kaasmarkt geen verwachtingen uit. De inmiddels gestarte bouw van de mozzarellafabriek in Heerenveen betekent een volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf. “De bouw van de mozzarella- en roomfabriek, samen met Fonterra als strategische partner, is een volgende mijlpaal voor ons familiebedrijf, ” aldus Anker.

Lees meer over de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie in ZuivelZicht. Klik HIER voor een abonnement.