Royal A-ware en Glanbia zetten samen kaasfabriek op

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware en Glanbia zetten samen kaasfabriek op

Geplaatst op:

Royal A-ware en de Ierse zuivelcoöperatie Glanbia gaan samenwerken in de bouw en exploitatie van een kaasfabriek in Belview in zuidoost Ierland. Onder voorbehoud van toestemming door de nationale autoriteiten gaat de kaasfabriek in 2022 van start en wordt hier 450 miljoen liter melk per jaar verwerkt. De melk wordt exclusief aangevoerd door melkveehouders van Glanbia Ierland en de kaas wordt wereldwijd verkocht.

Jan Anker (ceo Royal A-ware, links) en Jim Bergin (ceo Glanbia Ireland) hebben een strategisch partnership aangekondigd met betrekking tot de bouw en exploitatie van een kaasfabriek in het Ierse Belview.

Jan Anker, ceo van Royal A-ware: “We zijn trots op deze nieuwe samenwerking met Glanbia Ierland. Dit internationale partnership is weer een volgende stap in onze ambitie om samen met partners nieuwe ketens te bouwen en zo onze klanten een steeds uitgebreider assortiment te bieden. Daarnaast geeft het Royal A-ware toegang tot additionele volumes van kwalitatief hoogwaardige kaas via een gecontroleerde keten.”

‘State-of-the-artfabriek’

Jim Bergin, ceo Glanbia Ierland: “We zijn verheugd over dit partnership met Royal A-ware, een toonaangevende kaasproducent, om een state-of-the-artfabriek te bouwen in het zuidoosten van Ierland. Dit partnership geeft ons nieuwe mogelijkheden om de melk van onze veehouders te vermarkten en ons assortiment zuivelproducten te verbreden. Sinds 2014 hebben we € 343 miljoen geïnvesteerd om 42 procent volumegroei van onze melkveehouders mogelijk te maken. Deze voorgestelde investering draagt bij aan verbreding van ons assortiment en biedt onze melkveehouders de zekerheid om hun groeiambities waar te maken.”