Tiende Beemster boerderijwinkel geopend

‹ Terug naar overzicht

Tiende Beemster boerderijwinkel geopend

Geplaatst op:

In Uitgeest is de tiende Beemster boerderijwinkel geopend. Melkveehouders Harm en Maaike Terra, leden van de coöperatie van CONO Kaasmakers,  verkopen hier diverse varianten Beemster kaas en lokale producten zoals melk, eieren, zelfgemaakte vla, verse vruchtensappen, groenten en honing. 

De overige Beemster boerderijwinkels in Noord-Holland bevinden zich in Katwoude, ’t Veld, Heerhugowaard, Uitgeest en in Huisduinen. In Zuid-Holland is er een boerderijwinkel in Wassenaar en in Overijssel kunnen consumenten in Beerze terecht bij de Beemster boerderijwinkel. In Heerhugowaard, Oudendijk en Bergen staan kaasautomaten bij boerderijen. Meer boerderijwinkel zijn te vinden op: www.beemsterkaas.nl/nieuws/boerderijwinkels.

Omzet boerderijwinkels stijgt

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is de omzet van boerderijwinkels verder toegenomen, zo concludeert ook de Wageningen University & Research in een onderzoek naar boeren en nevenactiviteiten.

Het runnen van een eigen winkel blijkt voor Nederlandse boeren zelfs de belangrijkste extra inkomstenbron met een omzet van 270 miljoen euro in 2018. Bijna een kwart van de Nederlanders koopt wel eens wat in een boerderijwinkel, blijkt uit het onderzoek. Zij waarderen vooral versheid, betaalbaarheid en gezondheid van de producten. Ook diervriendelijkheid speelt een rol.

Lokaal kopen trend 

“Lokaal kopen past bij de trend van nu. Mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt en dichter bij de bron dan op het boerenerf kun je niet komen. Dat stukje extra beleving wordt bovendien erg gewaardeerd. We verwachten dan ook dat er de komende jaren nog meer boeren komen die zelf producten gaan verkopen. Soms gaat het om een automaat, andere keren staat er een echte boerderijwinkel”, aldus Kristine van de Velden, Senior Brand Manager van CONO Kaasmakers.