Verspillingsfabriek wil reststromen uit zuivelsector verwerken

‹ Terug naar overzicht

Verspillingsfabriek wil reststromen uit zuivelsector verwerken

Geplaatst op:

De Verspillingsfabriek wil ook reststromen uit de zuivelsector tot waarde brengen. Het gaat bijvoorbeeld om verwerking van slagroom die tegen de THT aan zit in soepen. Dit biedt mogelijkheden voor aanlevering van restpartijen uit de zuivelindustrie.

Het bedrijf wil meer nadruk leggen op houdbare in plaats van koelverse producten, dit om voedsel verspillen verder terug te dringen. Koelverse producten zijn maar circa 35 dagen houdbaar. Daarmee ontstaat soms verspilling wanneer producten niet op tijd worden verkocht, aldus operationeel manager Martin Oostrom. Koelvers is tevens een kleine productgroep vergeleken met lang houdbare soepen en sauzen, volgens commercieel manager Eric Habraken.Verspillingsfabriek

Reststromen uit de voedingsindustrie

De Verspillingsfabriek produceert nu van reststromen uit de voedingsindustrie circa 20 procent lang houdbare soepen en sauzen en 80 procent koelvers, met name voor foodservice en retail. Het streven is om naar 66 procent lang houdbaar en 33 procent koelvers te gaan. De fabriek realiseerde vorig jaar een omzet van 2,3 miljoen euro, circa 600.000 euro meer dan in 2017. Die groei zal doorzetten en dan met name van lang houdbare producten komen.