VMS melkrobot V300 wint RMV Innovatie Award

‹ Terug naar overzicht

VMS melkrobot V300 wint RMV Innovatie Award

Geplaatst op:

De VMS melkrobot V300 van DeLaval won deze week de Innovatie Award van de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Hardenberg.

RMV Innovatie Award

Geert-Jacob van Dijk (links) en Gijs Baas nemen de Innovatie Award in ontvangst. (Foto: Seijbel Photography)

Het automatische melksysteem, dat de Zweedse fabrikant deze zomer breed introduceerde, belooft een aansluitresultaat van 99,8 procent, tot 50 procent sneller aansluiten, een 10 procent hogere capaciteit, echt individueel kwartiermelken, een potentie van meer dan 3.500 kg melkproductie per dag, een 99 procent dekkingsgraad van spraymiddel, een servicevriendelijker ontwerp en lagere operationele kosten. Het systeem heeft DeLaval InControl, een nieuwe gebruikersinterface waarmee de melkveehouder overal, ook op afstand, toegang tot informatie en controle op het systeem heeft.

Minder kwetsbaar en afhankelijk

De VMS V300 maakt melkveehouders minder kwetsbaar en afhankelijk van de beschikbaarheid van gekwalificeerde melkers in de toekomst en zorgt er tevens voor dat zij voorop blijven lopen wat dierenwelzijn en voedselveiligheid betreft. De VMS V300 draagt aan de winstgevendheid van de melkveehouderij.