Weidevogelmelk Boeren van Amstel in de winkel

‹ Terug naar overzicht

Weidevogelmelk Boeren van Amstel in de winkel

Geplaatst op:

De eerste Weidevogelmelk van de Boeren van Amstel, de nieuwe naam van de Coöperatie Amstelgoed Natuurzuivel, staat deze week in de winkels in en rond Amsterdam. De niet afgeroomde melk is een streekproduct waarbij de weidevogelboeren rekening houden met de natuur door de weidevogels in het Amstelland te beschermen.

Boeren van AmstelBoeren van Amstel bestaat uit twintig agrarische bedrijven in de regio Amstelland. Zij hebben in Ouderkerk aan de Amstel een melkfabriek opgezet voor de productie van zuivelproducten voor Amsterdam en omstreken. Het doel is om deze streekzuivel in een korte keten rechtstreeks te leveren aan detailhandel en consument in de stad. Door deze korte keten krijgt de boer meer geld en hoeft hij minder intensief te boeren. In plaats daarvan kan hij zich extra inzetten voor het behoud en herstel van het landschap in Amstelland.
De Boeren van Amstel zijn met hun melk bovendien een van de twaalf finalisten van de Amsterdam Food Pitch van De Kweker. Zij dingen mee naar de titel Lekkerste product van 2019 waarvoor ruim 77  deelnemers zich hadden aangemeld. Op de finale op 14 juni wordt duidelijk welk product straks in de schappen van De Kweker komt. Consumenten kunnen via de site van Amsterdam Food Pitch meebeslissen.

Amsterdam Food Pitch 

Amsterdam Food Pitch 2019 is een initiatief van De Kweker Levensmiddelengroothandel en wordt voor de tweede keer georganiseerd. Het doel van de competitie is om kleine ondernemers en thuiskoks een platform te bieden en te ondersteunen in hun productieproces van keuken tot schap. Winnaars komen in de schappen van De Kweker te liggen.