Wim van der Sande wordt directeur COKZ

‹ Terug naar overzicht

Wim van der Sande wordt directeur COKZ

Geplaatst op:

Wim van der Sande is per 13 augustus benoemd tot directeur van Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ) en tevens van de Nederlandse Controle Autoriteit Eieren (NCAE) die deel uitmaakt van het COKZ. Van der Sande volgt Rini Bouwman op die binnenkort stopt als directeur van het COKZ.

 

Van der Sande is sinds 2003 werkzaam in verschillende functies bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de voorgangers daarvan. Hij was van 1998 tot 2003 Landbouwraad geweest voor Roemenië, Bulgarije en Albanië en was daarvoor vanaf 1990 werkzaam bij het ministerie van LNV, onder andere als senior beleidsmedewerker en beleidsontwikkelaar op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn.

Plantgezondheid

Van der Sande is momenteel nationaal directeur Plantgezondheid en daarmee nationaal en internationaal het eerste aanspreekpunt voor Plantgezondheid en tevens verantwoordelijk voor de wering, beheersing en vrijwaring van plantenziekten. Hij is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit in de richting Zoötechniek met specialisatie in diergedrag en veterinaire epidemiologie.