Yili opent nieuw Europees R&D in Wageningen

‹ Terug naar overzicht

Yili opent nieuw Europees R&D in Wageningen

Geplaatst op:

Het Chinese zuivelconcern Yili opent op 12 september zijn nieuwe Innovation Center voor R&D in Europa. De locatie is gevestigd in het nieuwe PlusUltra-gebouw op de campus van Wageningen UR.

 

Yili gaat vanuit het nieuwe kantoor de Europese R&D-activiteiten coördineren. De zuivelgigant is al enkele jaren actief in ons land. In 2014 begon Yili hier in Wageningen met het Europese Innovatiecentrum. Het was het eerste buitenlandse innovatiecentrum van de Chinese zuivelsector.
Het doel van de nieuwe locatie is het verder uitbreiden en versterken van de samenwerking met Europese bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten. Gerrit Smit, voorheen werkzaam bij onder andere Nizo en het Finse Valio, is sinds januari 2016 is managing director van het Innovation Center. Ook in Nieuw-Zeeland, waar Yili tevens een eigen zuivelfabriek heeft, is onlangs een Innovation Center geopend.

Internationale expansie

De opening van innovatiecentra maakt deel uit van de internationale expansie van het zuivelconcern. Yili, dat het hoofdkantoor heeft in Hohhot, hoofdstad van de Chinese autonome regio Binnen-Mongolië, werd opgericht in 1956. Het concern is de grootste zuivelproducent van Azië en exclusieve sponsor van zuivelproducten voor de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking.
Yili is het eerste zuivelbedrijf in China dat ooit in de Chinese zuivelsector een omzet van € 9 miljard en een nettowinst van meer dan € 650 miljoen behaalde. De omzet bedroeg in 2017 ongeveer € 5,6 miljard. Yili staat op nummer 12 van de internationale ranglijst in zuivelondernemingen.

Lees meer over de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie in ZuivelZicht. Klik HIER voor een abonnement.