Zuco werkt aan zuiveldessertjes

‹ Terug naar overzicht

Zuco werkt aan zuiveldessertjes

Geplaatst op:

Zuivelcoöperatie Zuco U.A. werkt aan een reeks kleine zuiveldessertjes. De nieuwe lijn Mearke – Frysk voor sprookje – genoemd, bestaat onder andere uit romige panna cotta, hangop met bosfruit, yoghurt of rijstepap met appelkaneel, lemon curd kwark, aardbeikwark.

De Mearkes komen naast de standaard zuivel, de ruwe producten als yoghurt, vla, melk, kefir en karnemelk die Zuco in de winkel in Dokkum verkoopt. “Dat zijn de ambachtelijke producten waar relatief weinig handelingen aan het basisproduct melk voor benodigd zijn, de puurste producten voor dagelijks gebruik”, vertelt Baukje de Beer.

Zuco wil marge basiszuivel verhogen

Om de marge voor de basiszuivel te verhogen zet de zuivelcoöperatie in op onder andere  kleine maten. De coöperatie wil zich bovendien onderscheiden met luxe producten uit het eigen productielab. ‘’Daar ontstaan de Mearkes: de extraatjes, de speciale producten, pure verwennerij”, aldus De Beer.
De dessertjes zijn te koop in een 200 ml-potje en krijgen een verkoopprijs tussen € 2,25 en € 2,75. De Beer: “Ze worden in het zuivellab in Dokkum geproduceerd en we leveren ze uit aan onze afnemers in Friesland en ook in Noord-Holland zoals supermarkten, delicatessenwinkels, restaurants, slagers, boerderijwinkels en dergelijke.”