Zuivelrijck levert biomelk voor Dutch Latte Art Championship

‹ Terug naar overzicht

Zuivelrijck levert biomelk voor Dutch Latte Art Championship

Geplaatst op:

Zuivelrijck en de Specialty Coffee Association (SCA) Nederland gaan samenwerken voor het Dutch Latte Art Championship, meldt het bedrijf op Facebook. 

De biologische volle melk van Zuivelrijck wordt vanaf april gebruikt tijdens de voorrondes en finales van het Dutch Latte Art Championship. René van der Veen, oprichter van Zuivelrijck, lanceerde tien jaar geleden samen met een oud-collega van Coberco Zuivel biologische koffiemelk in cupjes. Het was destijds een wereldprimeur in het segment houdbare biologische zuivel. 

Melk voor barista’s

Tijdens het jaarlijkse Dutch Latte Art Championship, waar barista’s hun creativiteit laten zien, gaat het om de ‘looks’ van de koffie. Bij latte art schenkt de barista glad opgeschuimde melk op een espresso waarmee figuren kunnen worden gemaakt. In de finale schenkt een deelnemer zes dranken: twee sets identieke free pour lattes en een set identieke designer lattes waarbij ze onder andere ook mogen ‘edgen’ en kleurstof gebruiken. De jury beoordeelt onder andere of de latte art identiek is, creatief en met contrast. Daarnaast kijken de juryleden naar de algehele performance.

Zuivelrijck exclusief melkpartner 

Zuivelrijck had tien jaar geleden een wereldprimeur met biologische koffiemelk in cupjes voor de out of home-markt. Het assortiment werd de afgelopen jaren uitgebreid met onder meer biologische koffiemelk in 200 gram en met chocolademelk en halfvolle en volle melk in literverpakking. Het bedrijf wordt met de biologische volle melk exclusief melkpartner voor het Dutch Latte Art Championship van SCA Nederland. Dit bedrijf is onderdeel van The Specialty Coffee Association, organisatie van koffieprofessionals.