23 tot en met 26 februari 2020: Salon du Fromage

‹ Terug naar overzicht

23 tot en met 26 februari 2020: Salon du Fromage

Geplaatst op:

Van 23 tot met 26 februari 2020 vindt in Paris Porte de Versailles in Parijs de internationale vakbeurs voor kaas en zuivelproducten Salon du Fromage plaats.

De beurs wordt voor de zestiende keer gehouden. De organisatoren verwachten 260 exposanten uit heel Europa, waaronder ambachtelijke kaasproducenten en rijpingsbedrijven, producenten van zuivelproducten, fabrikanten van apparatuur en dienstenleveranciers.

Salon du Fromage

Beursdeelnemers uit Nederland, Spanje, Groot-Brittannië, Portugal, Italië, Denemarken, Zwitserland en voor het eerst ook uit Estland presenteren producten, noviteiten en kennis uit de kaaswereld aan ruim 8.000 bezoekers uit bijna vijftig landen. Daaronder zijn kaasmakers, groothandelaren, supermarkten, restauranthouders, distributeurs, importeurs en exporteurs. De Salon du Fromage et des ProduitsLaitiers (vakbeurs voor kaas en zuivelproducten) is volgens de organisatie de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal trefpunt voor kwaliteitskazen en zuivelproducten.

Nieuwe exposanten

Het beursaanbod wordt telkens uitgebreid met nieuwe exposanten. Tot de nieuwe bedrijven die zich tot nu toe hebben aangemeld behoren CoopérativeLaitière de la Sèvre, producent van AOC-boter en -room, Laiterie de Kerguillet, biologisch melkproducent die in 2020 zijn honderdjarig bestaan viert, Maison Fischerkaasrijper in Munster, Petit Forestier, Europees leider in verhuur van koelwagens, koeltoonbanken en koelcontainers, zuivelproducent  Pur Natur en La Vallée Verte, Duitse biologische producent en kaasproducent Flandrien Fromage. 

‘Absolute must’

Betty Koster, eigenaar van kaaswinkel Fromagerie L’amuse in IJmuiden, is ook volgend jaar weer op de beurs. “Het was voor mij de eerste beurs waar kleinschalige producenten zelf hun producten promoten. Daar kon je de parels in de kaasbranche vinden! Nu, dik twintig jaar later, is dat enorm gegroeid maar tegelijkertijd zeer specialistisch gebleven. Een absolute must voor ieder werkzaam in onze heerlijke wereld, die van kaas.”

Kijk voor meer informatie op www.salon-fromage.com. Een toegangsbadge voor bezoekers is aan te vragen via promotiecode ZuivelZicht: ZUIVELPAR20.