Activia en Danio lanceren veganvarianten

‹ Terug naar overzicht

Activia en Danio lanceren veganvarianten

Geplaatst op:

Activia en Danio zijn nu ook als veganvarianten verkrijgbaar. Danone wil met de plantaardige variant van beide merken inspelen op de groeiende vraag naar meer variatie tussen plantaardige en dierlijke producten. 

De vegan-Danio is samengesteld op basis van kokos, Activia komt met plantaardig op basis van soja met veganculturen. Beide merken zijn verkrijgbaar in drie smaken.

Veganvarianten stromen in

De veganproducten van Activia staan al in de schappen bij Jumbo, ze stromen vanaf volgende week in bij Albert Heijn en zijn binnenkort ook bij andere supermarkten verkrijgbaar. 

De vegan-Danio is eveneens vanaf volgende week bij Albert Heijn te koop en daarna ook bij andere supermarkten. Beide producten passen niet alleen in een regulier dieet, maar ook bij een vegetarische en veganistische levensstijl.

One Planet. One Health 

De lancering betekent voor Danone de eerste keer dat het merk zich richt op 100 procent plantaardige producten. Dit geeft consumenten meer keuze voor een gevarieerd eetpatroon en sluit aan bij de One Planet. One Health-filosofie van Danone. Dirk Holzapfel, countrymanager Danone Nederland: “Door zowel zuivel als plantaardige varianten op de markt te brengen, beantwoorden we helemaal deze filosofie. Dit biedt de consument ook de keuzemogelijkheid tussen de twee.”